27/7-19 Sunneracet /Gurlitta

Åkte dagen innan då vi skulle färdas ca:55mil. På vägen upp strålade vi samman med Team Bjarne Rutgersson i Brålanda (syd-väst om Vänern) för lunch. Efter att vi tagit oss sista biten till service platsen i Sunne och etablerat oss där fixade vi gemensam kvällsmat och njöt av en fin varm kväll.

Tävlingsdag och ca: 28 grader varmt vid starten 09.30. Ingen större tveksamhet ang. valet av däck, endast lite justering av lufttrycket. Etapp 1 var Tossebergsklätten, köra 2ggr uppför ett berg på serpentinvägar med bra lutning. Skit häftigt att köra ! Mellan 1:a och 2:a så fick man vänta längst upp tills alla kört upp för att sen köra ner och starta 2:a.

Vi var inte så långt bak för att vara första gången utan fick skapliga tider. Tillbaka i Sunne så återstod 4st RS prov och dem fixade vi hyfsat bra, slutade 4:a i klassen och 6:a totalt. Efter prisutdelningen så blev vi hembjudna till Bosse Persson, ägare till min gamla orange Escort som för övrigt också körde rallyt.

 

Han bodde några mil från Sunne och mitt ute i ingenstans alldeles invid en sjö, helt sagolikt !! Efter ett dopp i sjön så blev det festmat och dricka på deras uteplats och en del rallyprat på dialekter från Orust, Skåne och Värmland. Super trevligt.

 

Sponsorer: