19/5 Yokohamamesterskabet Öst 1 Ejby/Glostrup

Banan är belägen på NCC vägstations område på Ejby industriområde i södra Köpenhamn. En trång och teknisk bana som jag dessutom körde 2018 också. Precis som då med massor av hinder i form av lastbils trailrar, asfaltläggare,containrar samt vägavdelare m.m. Vi började tävlingen med soft däck runt om då vi kalkulerade i samband med tidigt startnummer och med att det var massa damm och grus på banan för bästa grepp. Det funkade bra och vi beslöt att även köra heat 2 på samma däck. Det blev vårt misstag då väg dammet var borta och däcken blev överhättade och släppte lite obehagligt. I heat 3 och 4 så bytade vi till medium däck och det gick genast kanon bra. Vi körde upp oss till en 8:e plats totalt och 4:a i klassen och är trots misstaget lite nöjd med det. Hatten av för min landsman Rolf Grybb som vann totalt.